Ai EXTRA -3% reducere la plata cu cardul și transport gratuit la comenzile de peste 2000 RON!
Articole

Cum se face un solar: Materiale necesare și sfaturi de urmat

Cum se face un solar: Materiale necesare și sfaturi de urmat David Totpati
Cum se face un solar: Materiale necesare și sfaturi de urmat 27-09-2022
Cum se face un solar: Materiale necesare și sfaturi de urmat 2184

Cum se face un solar. Afla informatiile de care ai nevoie pentru acest proiect - pregatirea spatiului, materialele necesare si ridicarea sa propriu-zisa.

Cum se face un solar: Materiale necesare și sfaturi de urmat

Solarul permite cultivarea plantelor și legumelor chiar și în condiții meteo improprii pentru un astfel de proiect. Construcția poate fi ridicată indiferent de perimetrul avut la dispoziție, iar alegerea unor materiale de calitate asigură durabilitate și eficiență pentru cât mai mult timp. 

În spațiul unui solar, soiurile se pot dezvolta armonios, în condiții optime de temperatură și umezeală, însă doar în contextul în care solarul este construit așa cum trebuie. De aceea, îți explicăm astăzi care sunt sfaturile pentru ridicarea sa și ce materiale îți vor fi necesare. 

 

CUPRINS: 

Pregătirea proiectului de amenajare a solarului 

Construirea solarului: materialele necesare

Tipuri de solar pentru cultivarea plantelor și legumelor

Sfaturi esențiale pentru finalizarea proiectului

 

 

Pregătirea proiectului de amenajare a solarului 

 

Într-o etapă premergătoare celei de ridicare a solarului, este recomandat să construiești un plan coerent, bazat pe acțiuni și pași de lucru. De asemenea, trebuie să te intereseze modul în care solarul va funcționa în perimetrul respectiv: amplasarea sa, legătura cu sursele de apă, rezistența materialelor la gradul de înclinație al solului, factorii meteo etc 

Unde poate fi amplasat cel mai corect un solar? 

Având în vedere specificul materialelor din care este construit, este important sa identifici un loc în curte cât mai ferit posibil de rafalele puternice. De asemenea, zona respectivă trebuie să fie expusă în mod direct luminii provenite de la soare. Așadar, evită locurile cu arbori umbroși.

 

Ideal este să amplasezi solarul pe un sol fertil, cu un nivel al concentrației de sare cât mai scăzut posibil. Acesta trebuie să fie ușor nisipos și cu suficient de multe substanțe nutritive în substraturile de suprafață. În caz contrar, acest inconvenient poate fi gestionat prin completarea cu pământ de pădure, pentru ca solul să devină mai fertil.  

 

Un solar de grădină se poate construi lângă peretele unui imobil din gospodărie, astfel încât să permită un acces facil, dar să fie și cât mai ferit de factorii meteo ce îi pot afecta structura. Atenție, însă, la cât de multă umbră produce construcția respectivă. Împotriva rafalelor puternice, solarul poate fi ancorat în sol, prin sisteme de prindere conectate la structura sa.

Pe direcție trebuie orientat solarul? 

Ca regulă generală, solarul trebuie poziționat pe axa sud-nord / nord-sud, pentru a beneficia de cât mai multă lumină. Chiar dacă este important ca interiorul său să fie luminat pentru cât mai mult timp din zi, lumina dimineții este cea mai potrivită pentru ca soiurile să se dezvolte armonios. Asigură-te că locul solarului este ferit de umbră, cel puțin până la prânz.

Evită să construiești solarul lângă arbori care își pierd frunzele în sezonul rece, pentru că depunerea acestora pe plafonul construcției poate afecta sănătatea culturilor tale (mai ales dacă optezi pentru culturi de plante perene). 

Cum se poate racorda solarul la o sursă de apă?

Soiurile crescute în solar au nevoie de suficientă apă, de aceea, amplasarea și construirea solarului trebuie să se raporteze la acest aspect esențial. Identifică un spațiu cât mai aproape de o sursă disponibilă, sau ia în calcul construirea unui sistem de tranzit al apei, până la solar. 

De obicei, se optează pentru unul dintre cele două sisteme de irigare principale, fiecare dintre acestea prezentând o serie de particularități și beneficii simplu de înțeles: 

 
  • irigarea prin picurare - se montează tuburi de picurare la baza plantelor, cu acțiune directă asupra rădăcinilor; se realizează astfel un consum redus de resurse, iar prin această metodă a picurării, te asiguri că nu se produce un exces de apă în sol. 

 
  • irigarea prin microaspersie - se montează la nivelul tavanului aspersoare, ce asigură o dispersie uniformă a apei, sub formă de peliculă; utilizarea acestui sistem de irigare îți permite să controlezi nivelul de umiditate din interiorul acestuia. 

 

IMPORTANT: Nivelul pânzei freatice din zona solarului trebuie să fie la o adâncime de cel puțin 2 metri, astfel încât să nu se producă bălți pe sol, atunci când plouă. Băltirea apei poate afecta culturile pe care le cultivi în solar. Însă ai la îndemână tuburi de drenaj în oferta noastră online, pentru a putea construi în gradină un sistem eficient de eliminare a excesului de apă.

Cum se va încălzi solarul pentru plante și legume?

Solarul este un spațiu în care legumele și plantele se pot dezvolta chiar și la temperaturi scăzute, în condițiile implementării unui sistem de încălzire eficient. Menținerea unor valori termice optime în interiorul solarului este posibilă pe bază: 

  • sobelor pe lemne sau rumeguș; 

  • centralelor sau radiatoarelor electrice. 

Construirea solarului: materialele necesare

Cele mai bune materiale pentru solarul din gradină asigura durabilitate, etanșeitate și siguranță. În funcție de bugetul direcționat către acest proiect, sau de forma solarului pentru care optezi, următoarele materiale trebuie să fie incluse pe lista de cumpărături: 

  • lemnul - grinzile din molid, stejar, salcâm sau pin asigură cea mai bună rezistență la apă și alți factori meteo problematici, permițând ridicarea unei structuri trainice (cu mențiunea că lemnul trebuie întreținut o dată sau la doi ani);

  • polipropilena - material asociat unui cost de achiziție mult mai convenabil, comparativ cu cel al metalului; țevile din polipropilenă sunt ideale pentru un solar de dimensiuni relativ reduse, amenajat într-un perimetru rezidențial, pentru consumul familial; 

  • plasticul - la fel ce polipropilena, plasticul este ieftin și recomandat pentru construirea unui solar de doar câțiva m², într-o zonă din perimetrul gospodăriei; 

  • aluminiul - aliajele din aluminiu asigură simplitate în asamblare, însă nu punctează foarte bine, din punct de vedere al rezistenței; au o greutate redusă, motiv pentru care un solar cu structură din aluminiu trebuie ancorat foarte bine în sol; 

  • oțelul galvanizat - spre deosebire de alte materiale analizate în acest capitol, oțelul galvanizat vine cu un preț de achiziție mai ridicat; însă valoarea sa este justificată de caracteristicile potrivite pentru un astfel de proiect: stabilitate, durabilitate, siguranță; 

  • oțelul negalvanizat - material rezistent, ce nu necesită lucrări periodice de întreținere; însă în timp, ca urmare a expunerii la factori meteo specifici unui perimetru exterior, otelul negalvanizat poate rugini; de asemenea, acest material are un coeficient de conductivitate termică ridicat, generând un efect de seră ce poate afecta plantele, în lipsa unui sistem de irigare eficient (așa cum este cel prin microaspersie). 

Folia pentru solar

Dacă materialele de mai sus pot fi utilizate pentru ridicarea structurii, folia pentru solar reprezinta cea mai bună soluție pentru acoperirea și împrejmuirea acestui perimetru. Datorită proprietăților sale, folia asigură o creștere sănătoasă a soiurilor de plante și legume. 

Comandă online folie pentru solar si sera, raportându-te la următorii factori de alegere:

  • rezistența la razele soarelui - folia de calitate este tratată cu aditivi de stabilizare UV;

  • etanșeitatea - cele mai bune folii de seră și solar au pierderi de căldură cât mai reduse posibil, deoarece se tratează în etapa de producție cu un aditiv IR pentru termicitate; 

  • transparența materialului - am povestit despre importanța luminii în spațiul solarului, pentru ca plantele și legumele realizeze fotosinteza; asigură-te că folia de solar aleasă este realizată conform indicatorului de calitate PAR (Photosynthetically Active Range); 

  • rezistența la variații de temperatură - pentru a fi supusă unor contracții si dilatări cât mai reduse, cauzate de valorile termice extreme, optează pentru o folie de solar tratată cu aditivul EVA (etil-vinil-acetat).

Tipuri de solar pentru cultivarea plantelor și legumelor

Cunoscând acum principalele materiale pe care le poți utiliza în ridicarea unei structuri de solar, haide să aflam acum ce tipuri de solar poți construi în perimetrul grădinii tale: 

Cum se face un solar tip tunel

Structura unui astfel de solar pentru grădini se realizează din materiale metalice, alese în funcție de criteriile amintite mai sus. Elementele de susținere, pe care se va prinde ulterior folia de solar, au o forma arcuită, ideală pentru căderea și captarea apei de ploaie

 

Solarul cu formă de tunel, pe elemente metalice, asigură stabilitate în fața rafalelor de vânt puternice, însă pentru ca acest lucru să fie posibil, baza unei astfel de structuri trebuie prinsă foarte bine în suprafața solului. Poți opta pentru încastrarea elementelor structurale într-o fundație, construită din stâlpi de beton armat. 

 

În privința foliei pentru care o utilizezi, optează pentru un produs din polietilenă, fixat de structură cu ajutorul unor chingi textile speciale. Evită sârmele, sfoara sau alte elemente de fixare improvizate, deoarece pot altera textura și nu garantează un nivel de stabilitate ridicat. 

 

Pentru drenarea corespunzătoare a apei de ploaie, poți utiliza soluții din categoria DRAIN disponibilă online. Pentru mai multe informații utile în alegerile pe care le faci, îți suportul tehnic de care ai nevoie și te așteptăm cu soluții personalizate, adaptate propriilor tale nevoi!

Cum se face un solar în două pante

Dacă alegi o structură în două pante a solarului din grădină, lemnul este cel mai potrivit material pentru finalizarea acestei prime etape din proiect. După ce ai turnat fundația, structura pe care o ridici este asemănătoare cea a unei case cu acoperiș în două pante, fiind compusă din coamă și căpriori. 

 

Dacă lemnul nu reprezintă o soluție care îți inspiră încredere, poți merge pe varianta profilelor metalice, cu forme adaptate unui astfel de sistem. Folia de solar se va prinde printr-un sistem de grinzi și pane, sau prin suprapunerea unui rând de șipci peste material.

Sfaturi esențiale pentru finalizarea proiectului

Ține cont de următoarele recomandări, pentru a te bucura de un solar rezistent, în spațiul căruia să poți cultiva soiuri sănătoase, pentru tine și întreaga ta familie:

Înălțimea potrivită pentru un solar

La maturitate, tomatele ajung la o înălțime maximă de aproximativ 1,5 metri. De aceea, pereții solarului trebuie să măsoare cel puțin 2 metri, pentru ca plantele să nu se ofilească mult mai repede, în lipsa unui spațiu optim în care aerul să circule foarte bine. 

 

Acoperișul trebuie să majoreze înălțimea totală a solarului cu alți 2,5 metri. Într-un astfel de cadru, aerul încălzit pe timp de zi se vă răci mult mai greu, odată cu lăsarea întunericului. În acest mod, temperatura din interiorul construcției va rămâne pentru mai mult timp în jurul unor valori optime pentru acest tip de agricultură. 

Implementarea soluțiilor pentru o ventilație optimă

Odată ce forma solarului din gradină a prins contur, integrează ușa de acces în structura sa, într-un capăt sau pe una dintre laturile mai lungi, în funcție de disponibilitate. Accesul se realizează printr-o structură din lemn sau metalică, acoperită tot cu folie de solar. 

 

Gurile pentru ventilație vor avea forma unor ferestre, amplasate pe toate laturile solarului (aspect esențial, mai ales în cazul în care vorbim despre construirea unui solar de dimensiuni impresionante). 

 

Pentru o circulație mult mai bună a aerului, poți alege un sistem pentru strângerea foliei, acționat mecanic sau manual. Indiferent de alegerile pe care le faci, este esențial să înțelegi importanta ventilației în spațiul solarului, pentru că soiurile să se dezvolte armonios. 

 

Aerisirea are un dublu rol: reglează temperatura interioară și permite un tranzit optim al curenților de aer cu dioxid de carbon, esențial pentru desfășurarea procesului de fotosinteză. 

Pregătirea solului din interiorul solarului

Într-o primă etapă, solul trebuie dezinfectat cu soluții ce conțin formule active, pe baza unor ingrediente precum fostiazatul sau metanul. Acțiunea acestora la nivelul straturilor de suprafață reduce riscul privind dezvoltarea dăunătorilor leguminoaselor. 

 

Graparea și fertilizarea solului din solarul cu plante și legume continuă procesul de pregătire a acestui mediu. Se utilizează erbicide cu rol de rol de potențare a pământului din perimetrul respectiv. În ultima etapă, afânarea solului se execută cu ajutorul unei freze.

Montarea foliei pe structura solarului

Indiferent de tipul foliei pentru seră sau solar, asigură-te că produsul se fixează în sol din doi în doi metri, utilizând în proces țepușe înfipte foarte bine. Evită stropirea sa cu var, pentru a obține mai multă umbră, deoarece această soluție poate afecta nivelul de rezistență UV. 

 

O plasa de umbrire este mult mai eficientă. Textura acesteia permite o filtrare optimă a razelor de soare (valori recomandate: 30% sau 40%), astfel încât plantele și legumele din solar să capteze necesarul de lumină pentru a putea ajunge la maturitate. 

Demontarea întregului ansamblu 

Odată cu trecerea timpului, solul din spațiul solarului se va eroda. Din această cauză, plantele nu vor mai putea absorbi din suprafața acestuia substanțele nutritive de care au nevoie și vor fi mult mai expuse bolilor sau dăunătorilor. 

 

De aceea, este important să gândești o structură de solar pe care să o poți demonta cu simplitate. În acest sens, este important să utilizezi pentru prinderea foliei elemente de fixare simplu de manipulat, ce pot fi reutilizate atunci când ridici aceeași structură în altă zonă. 

 

Iată care sunt cele mai importante sfaturi de care trebuie să ții cont, pentru ridicarea unui solar în gradina casei tale. Te așteptăm și cu alte informații la fel de interesante în secțiunea cu stiri si articole, pentru a înțelege utilitatea soluțiilor din oferta Vodaland pentru proiectele avute în plan. Alege să fii informat, pentru a achiziționa cele mai bune produse de la noi!

 

Plasa umbrire PP TERRA rola 2X05X55, grad umbrire 75% (PU-2-05-55)

49.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
  • Cod produs: PU-2-05-55
  • Înălțime: 2.00 mm
  • Lungime: 5000.00 mm
  • Lățime: 2000.00 mm
  • Greutate: 0.55 kg

Plasa umbrire PP TERRA rola 2X10X55, grad umbrire 75% (PU-2-10-55)

95.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
  • Cod produs: PU-2-10-55
  • Înălțime: 2.00 mm
  • Lungime: 10000.00 mm
  • Lățime: 2000.00 mm
  • Greutate: 1.10 kg

Plasa umbrire PP TERRA rola 2X05X85, grad umbrire 85% (PU-2-05-85)

83.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
  • Cod produs: PU-2-05-85
  • Înălțime: 2.00 mm
  • Lungime: 5000.00 mm
  • Lățime: 2000.00 mm
  • Greutate: 0.85 kg

Plasa umbrire PP TERRA rola 2X10X85, grad umbrire 85% (PU-2-10-85)

136.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
  • Cod produs: PU-2-10-85
  • Înălțime: 2.00 mm
  • Lungime: 10000.00 mm
  • Lățime: 2000.00 mm
  • Greutate: 1.70 kg

Plasa umbrire PP TERRA rola 2X15X85, grad umbrire 85% (PU-2-15-85)

199.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
  • Cod produs: PU-2-15-85
  • Înălțime: 2.00 mm
  • Lungime: 15000.00 mm
  • Lățime: 2000.00 mm
  • Greutate: 2.00 kg

Plasa umbrire PP TERRA rola 2X20X85, grad umbrire 85% (PU-2-20-85)

261.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
  • Cod produs: PU-2-20-85
  • Înălțime: 2.00 mm
  • Lungime: 20000.00 mm
  • Lățime: 2000.00 mm
  • Greutate: 3.00 kg

Folie sera PE TERRA alba rola 80Gmp 3.0x100x0.8 (FSA-3-100-80-R)

774.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
  • Cod produs: FSA310080R
  • Înălțime: 0.08 mm
  • Lungime: 100.00 mm
  • Lățime: 3.00 mm
  • Greutate: 24.00 kg

Folie sera PE TERRA alba rola 120Gmp 3.0x100x0.12 (FSA-3-100-120-R)

1428.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
  • Cod produs: FSA3100120R
  • Înălțime: 0.10 mm
  • Lungime: 100.00 mm
  • Lățime: 3000.00 mm
  • Greutate: 36.00 kg

Folie sera PE TERRA verde rola 80Gmp 3.0x100x0.8 (FSV-3-100-80-R)

857.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
  • Cod produs: FSV310080R
  • Înălțime: 0.08 mm
  • Lungime: 100000.00 mm
  • Lățime: 3.00 mm
  • Greutate: 24.00 kg

Tub dren PVC PIPE BASE monostrat cu filtru geotextil D.100 COLAC- L25m (TD10025FG/30141)

655.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
  • Cod produs: TD10025FG
  • Înălțime: 100.00 mm
  • Lungime: 25000.00 mm
  • Lățime: 100.00 mm
  • Greutate: 9.75 kg

Tub dren PVC PIPE BASE monostrat D.100 COLAC-L25m (TD10025/30140)

393.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
  • Cod produs: TD10025
  • Înălțime: 100.00 mm
  • Lungime: 25000.00 mm
  • Lățime: 100.00 mm
  • Greutate: 9.75 kg
54.00 Lei 60.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
1505.70 Lei 1673.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
1365.30 Lei 1517.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
749.70 Lei 833.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
714.00 Lei 952.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
26.10 Lei 29.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
375.30 Lei 417.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
610.20 Lei 678.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
316.50 Lei 422.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
54.00 Lei 60.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
Alte articole
Metode de întărire a solului și a pantelor
30-08-2021
Articole
Metode de întărire a solului și a pantelor
Află mai multe
Ce sunt clasele de încărcare?
30-08-2021
Articole
Ce sunt clasele de încărcare?
Află mai multe
Sistem Integrat de Stație de Pompare Eficient Energetic - Lansare la EXPO 2020 DUBAI
16-09-2021
Evenimente
Sistem Integrat de Stație de Pompare Eficient Energetic - Lansare la EXPO 2020 DUBAI
Află mai multe
Amenajarea unei grădini: Idei și sfaturi utile
05-04-2022
Articole
Amenajarea unei grădini: Idei și sfaturi utile
Află mai multe
Canalizarea pluviala. Functionalitate, beneficii, costuri
05-04-2022
Articole
Canalizarea pluviala. Functionalitate, beneficii, costuri
Află mai multe
Idei de pavaj pentru curte - pavelele ecologice
05-04-2022
Articole
Idei de pavaj pentru curte - pavelele ecologice
Află mai multe
Schemă canalizare exterioară: De ce ai nevoie și ce ai de făcut
30-06-2022
Articole
Schemă canalizare exterioară: De ce ai nevoie și ce ai de făcut
Află mai multe
Captarea apei de ploaie: cele mai eficiente soluții
30-06-2022
Articole
Captarea apei de ploaie: cele mai eficiente soluții
Află mai multe
Întreținerea gazonului: Activități pe care trebuie să le realizezi periodic
30-06-2022
Articole
Întreținerea gazonului: Activități pe care trebuie să le realizezi periodic
Află mai multe
Cum se pune gazonul: Sfaturi și idei utile
31-08-2022
Articole
Cum se pune gazonul: Sfaturi și idei utile
Află mai multe
Instalarea unei rigole carosabile: etape și sfaturi esențiale
31-08-2022
Articole
Instalarea unei rigole carosabile: etape și sfaturi esențiale
Află mai multe
Montarea rigolei la nivelul pavajului: Pași de lucru
27-09-2022
Articole
Montarea rigolei la nivelul pavajului: Pași de lucru
Află mai multe
Amenajarea terasei la casă: Idei și materiale utile
06-10-2022
Articole
Amenajarea terasei la casă: Idei și materiale utile
Află mai multe
Inoxul (oțelul inoxidabil): ce este și care sunt avantajele acestui material
06-10-2022
Articole
Inoxul (oțelul inoxidabil): ce este și care sunt avantajele acestui material
Află mai multe
Construirea unui garaj: etape și elemente ce trebuie incluse
16-11-2022
Articole
Construirea unui garaj: etape și elemente ce trebuie incluse
Află mai multe
Montare sifon pentru pardoseală: Cum se realizează și alte sfaturi utile
17-11-2022
Articole
Montare sifon pentru pardoseală: Cum se realizează și alte sfaturi utile
Află mai multe
Cum putem contribui la reducerea impactului hidrocarburilor asupra mediului
10-01-2023
Stiri si articole
Cum putem contribui la reducerea impactului hidrocarburilor asupra mediului
Află mai multe
Montaj plasă de umbrire pentru gard: Ghid cu pași de urmat
30-01-2023
Stiri si articole
Montaj plasă de umbrire pentru gard: Ghid cu pași de urmat
Află mai multe
Trotuarul în jurul casei: Cum se construiește și resurse necesare pentru acest proiect
30-01-2023
Stiri si articole
Trotuarul în jurul casei: Cum se construiește și resurse necesare pentru acest proiect
Află mai multe
Montarea pavelelor ecologice: instrucțiuni de instalare și greșeli pe care să le evitați
20-02-2023
Articole
Montarea pavelelor ecologice: instrucțiuni de instalare și greșeli pe care să le evitați
Află mai multe
Tipuri de drenaj utilizate pentru construcția casei
29-03-2023
Articole
Tipuri de drenaj utilizate pentru construcția casei
Află mai multe
Sisteme de canalizare: care sunt acestea și cum funcționează
25-04-2023
Articole
Sisteme de canalizare: care sunt acestea și cum funcționează
Află mai multe
Cultivarea legumelor în grădină: avantajele plaselor de umbrire în acest proces
25-04-2023
Articole
Cultivarea legumelor în grădină: avantajele plaselor de umbrire în acest proces
Află mai multe
Cum se folosește folia de mulcire și care sunt avantajele pe care le oferă
24-05-2023
Articole
Cum se folosește folia de mulcire și care sunt avantajele pe care le oferă
Află mai multe
Deschidere birou Vodaland Iași
26-06-2023
Evenimente
Deschidere birou Vodaland Iași
Află mai multe
Casa ecologică: sfaturi practice pentru un imobil prietenos cu mediul înconjurător
29-06-2023
Articole
Casa ecologică: sfaturi practice pentru un imobil prietenos cu mediul înconjurător
Află mai multe
Cum construiești și amenajezi o alee în curte: ghid cu pași de urmat
29-06-2023
Articole
Cum construiești și amenajezi o alee în curte: ghid cu pași de urmat
Află mai multe
Trotuarul în jurul casei: Cum se construiește și resurse necesare pentru acest proiect
16-11-2023
Stiri si articole
Trotuarul în jurul casei: Cum se construiește și resurse necesare pentru acest proiect
Află mai multe
Cum putem contribui la reducerea impactului hidrocarburilor asupra mediului
16-11-2023
Stiri si articole
Cum putem contribui la reducerea impactului hidrocarburilor asupra mediului
Află mai multe
Impactul schimbărilor climatice asupra drenajului urban
20-03-2024
Articole
Impactul schimbărilor climatice asupra drenajului urban
Află mai multe
Soluții de drenaj ce contribuie la creșterea spațiilor verzi în zonele urbane
02-04-2024
Articole
Soluții de drenaj ce contribuie la creșterea spațiilor verzi în zonele urbane
Află mai multe
Apele meteorice vs. apele uzate: diferențe și legături între acestea
02-04-2024
Articole
Apele meteorice vs. apele uzate: diferențe și legături între acestea
Află mai multe
Prevenirea inundațiilor: importanța rigolelor în zonele cu risc ridicat
23-05-2024
Articole
Prevenirea inundațiilor: importanța rigolelor în zonele cu risc ridicat
Află mai multe
Montaj plasă de umbrire pentru gard: Ghid cu pași de urmat
31-05-2024
Stiri si articole
Montaj plasă de umbrire pentru gard: Ghid cu pași de urmat
Află mai multe
Soluții de irigare eficiente: cum să alegi sursa de apă în funcție de tipul culturilor
27-06-2024
Articole
Soluții de irigare eficiente: cum să alegi sursa de apă în funcție de tipul culturilor
Află mai multe
Instalarea unui separator de hidrocarburi: pași, beneficii și recomandări
27-06-2024
Articole
Instalarea unui separator de hidrocarburi: pași, beneficii și recomandări
Află mai multe
EXPOAPA 2024: Cea mai mare expoziție pentru industria apei în România
04-07-2024
Evenimente
EXPOAPA 2024: Cea mai mare expoziție pentru industria apei în România
Află mai multe
Cum să-ți cultivi legumele tot anul cu folii de seră
11-09-2024
Articole
Cum să-ți cultivi legumele tot anul cu folii de seră
Află mai multe
Cum să alegi rigola potrivită pentru drenaj
16-09-2024
Articole
Cum să alegi rigola potrivită pentru drenaj
Află mai multe
Întreținerea rigolelor: De ce este esențială și cum să o realizezi eficient
17-09-2024
Articole
Întreținerea rigolelor: De ce este esențială și cum să o realizezi eficient
Află mai multe
Beneficiile pavelelor ecologice în proiectele de infrastructură verde
02-10-2024
Articole
Beneficiile pavelelor ecologice în proiectele de infrastructură verde
Află mai multe
Rolul geocelulelor în proiectele de peisagistică și grădinărit
02-10-2024
Articole
Rolul geocelulelor în proiectele de peisagistică și grădinărit
Află mai multe
Greșeli frecvente în instalarea rigolelor și cum să le eviți
04-10-2024
Articole
Greșeli frecvente în instalarea rigolelor și cum să le eviți
Află mai multe
Semne că ai nevoie de un sistem de drenaj în curte
07-10-2024
Articole
Semne că ai nevoie de un sistem de drenaj în curte
Află mai multe
Rolul rigolelor în protecția fundației: Cum previn deteriorările
25-10-2024
Articole
Rolul rigolelor în protecția fundației: Cum previn deteriorările
Află mai multe
Noutăți în tehnologia rigolelor: cum influențează inovațiile modul în care colectăm și drenăm apa? 
30-10-2024
Articole
Noutăți în tehnologia rigolelor: cum influențează inovațiile modul în care colectăm și drenăm apa? 
Află mai multe
Cum să alegi rigolele potrivite pentru parcări și zonele comerciale aglomerate
12-11-2024
Articole
Cum să alegi rigolele potrivite pentru parcări și zonele comerciale aglomerate
Află mai multe
De ce să alegi pavelele ecologice pentru curtea ta?
19-11-2024
Articole
De ce să alegi pavelele ecologice pentru curtea ta?
Află mai multe
Cum ajută geocelulele la menținerea sistemelor verzi?
25-11-2024
Articole
Cum ajută geocelulele la menținerea sistemelor verzi?
Află mai multe
Top 5 beneficii ale geocelulelor în prevenirea eroziunii pantelor
25-11-2024
Articole
Top 5 beneficii ale geocelulelor în prevenirea eroziunii pantelor
Află mai multe
Cum contribuie pavelele ecologice la reducerea amprentei de carbon?
25-11-2024
Articole
Cum contribuie pavelele ecologice la reducerea amprentei de carbon?
Află mai multe
Ce sunt foliile anti-îngheț și cum funcționează?
26-11-2024
Articole
Ce sunt foliile anti-îngheț și cum funcționează?
Află mai multe
Ce este un cămin colector?
03-12-2024
Articole
Ce este un cămin colector?
Află mai multe
Cum să-ți protejezi rigolele pe timpul iernii: Sfaturi esențiale pentru un drenaj eficient
06-12-2024
Articole
Cum să-ți protejezi rigolele pe timpul iernii: Sfaturi esențiale pentru un drenaj eficient
Află mai multe