Dragi clienți, Standartpark devine Vodaland! Aceleași produse de calitate sub un alt nume. Până la lichidarea stocului actual, încă veți găsi sigla Standartpark pe produsele noastre. 
Stiri si articole

Montaj plasă de umbrire pentru gard: Ghid cu pași de urmat

Montaj plasă de umbrire pentru gard: Ghid cu pași de urmat Neagoe Raluca
Montaj plasă de umbrire pentru gard: Ghid cu pași de urmat 30-01-2023
Montaj plasă de umbrire pentru gard: Ghid cu pași de urmat 3174

Afla cum poti utiliza plasa de umbrire pentru gard, pasii importanti pentru montarea corecta acesteia, dar si alte sfaturi practice de la echipa Vodaland.

Montaj plasă de umbrire pentru gard: Ghid cu pași de urmat

Plasa de umbrire este o soluție utilizată frecvent pentru agricultura practicată în sere și solarii, fiind realizată dintr-un material stabilizat UV, ce are un rol esențial în protejarea culturilor. 

 

Factorii la care este expusă vegetația dintr-un astfel de perimetru sunt variați, iar acțiunea lor directă asupra culturilor poate avea un impact semnificativ asupra calității și cantității obținute.   

 

În acest articol vom analiza împreună montarea plasei de umbrire pe lungimea unui gard, dar și alte beneficii sau aplicații ale acesteia, în domenii de activitate diferite de cel agricol. 

CUPRINS:

 

1. Avantajele utilizării unei plase de umbrire pentru gard 

2. Alte utilizări ale plasei de umbrire în diferite domenii 

3. Cum se prinde plasa de umbrire pentru gard: pași de urmat

4. Alegerea celei mai bune plase de umbrire pentru agricultură

5. Sfaturi practice pentru montarea plasei de umbrire pentru gard

1. Avantajele utilizării unei plase de umbrire pentru gard 

Cele mai bune plase de umbrire asigură un nivel optim de luminozitate pentru plantele din seră sau solar, în funcție de specificul acestora. Stresul termic sau nevoia de lumină a unor culturi sezoniere ne arată că plasa de umbrire poate gestiona expunerea culturilor la cantitatea de raze UV, prin densitatea / opacitatea țesăturilor proprii. 

 

Plasa de umbrire nu protejează doar împotriva luminii soarelui, ci oferă protecție și în fața altor factori ce ar putea aduce pierderi sau deteriorări semnificative ale vegetației cultivate. Vânturile puternice, acumulările de praf și păsările sunt doar câteva exemple elocvente, în acest sens. 

 

Secundar, plasele de umbrire aplicate pe gard permit un anumit nivel de intimitate. Montarea lor îi împiedică pe cei curioși să observe ce se întâmplă în perimetrul respectiv, reducându-se astfel riscul de pătrundere prin efracție și furt, pe baza aspectelor analizate de la distanță. 

 

Montarea unei plase de umbrire pentru gard este simplu de realizat, dacă se ține cont de pașii necesari pentru finalizarea unui astfel de proiect. Mai mult decât atât, este important de adăugat faptul că un astfel de produs pentru siguranța plantelor cultivate se poate instala fără probleme chiar și pe suprafețe neregulate. 

2. Alte utilizări ale plasei de umbrire în diferite domenii 

Plasa de umbrire este un produs ce permite întrebuințări variate, datorită materialului cu un rol esențial împotriva unor factori precum cei prezentați mai sus, dar și pe baza simplității cu care se poate monta, atât pe orizontală, cât și pe verticală.

2.1. Acoperirea schelelor de pe șantierele de construcții

Deoarece au dimensiuni variate, se pot utiliza fără probleme chiar și pe suprafețe mari. De aceea, plasele de umbrire reprezintă o soluție la care constructorii apelează din ce în ce mai des, pentru mascarea șantierelor din medii urbane. 

 

Acest produs îi protejează pe muncitori de razele soarelui, vânt sau grindină, permițând un climat de lucru mult mai prietenos cu aceștia. De asemenea, plasa de umbrire poate gestiona mult mai bine cantitatea de praf generată de lucrări, îmbunătățind calitatea stilului de viață pentru cei care locuiesc sau lucrează în imobilele din vecinătate.

 

Nu în ultimul rând, o plasă de umbrire cu un grad de opacitate ridicat maschează cu succes aspectul inestetic al unui șantier în lucru. Astfel, imaginea de ansamblu a unei zone (rezidențiale sau office) devine astfel mult mai plăcută. 

2.2. Acoperirea teraselor și balcoanelor rezidențiale  

Plasa de umbrire îi protejează pe cei din casă de razele UV puternice, asigurând în același timp un control mai bun asupra temperaturii din spațiul respectiv. Astfel, aceste perimetre se pot utiliza de către membrii familiei sau invitați chiar și la orele prânzului, generând mai mult confort. 

 

De asemenea, oferă un nivel de intimitate foarte ridicat, dacă se optează pentru o plasă de umbrire cu opacitate ridicată. Privirile curioșilor sunt astfel ținute la distanță. Nu în ultimul rând, insectele sau frunzele vor pătrunde mai greu în aceste spații, atunci când este ales un astfel de produs, a cărui montare pe terasă și balcon este la fel de simplă. 

2.3. Acoperirea produselor expuse la vânzare în aer liber

Produsele expuse în piețe agroalimentare - fructe, legume sau flori - sunt mult mai ferite de praf, soare, vânt și insecte, atunci când sunt acoperite cu o plasă pentru umbrire opacă. 

3. Cum se prinde plasa de umbrire pentru gard: pași de urmat

Prinderea plasei de gard se poate realiza fie pe firele de tensionare ale acestuia, fie pe suprafața panourilor din structura sa. Fixarea este posibilă prin utilizarea clemelor de prindere, sau prin coasere. Analizăm mai jos două sisteme de prindere a unei plase de umbrire pe gard:

3.1. Prinderea plasei de umbrire prin clipsuri sau cleme

 

Materiale necesare în proces 

 
 • plasă de umbrire; 

 • clipsuri sau cleme;

 • ruletă pentru calcule;

 • creion sau cretă pentru marcări;

 • foarfecă sau cutter.

 

Pași de lucru: 

 

1. Se măsoară suprafața necesară de plasă pentru umbrire, secționându-se apoi materialul conform calculelor efectuate. 

 

2. Plasa de umbrire este desfășurată și întinsă pe lungimea gardului. Cu ajutorul clipsurilor / clemelor de prindere, se fixează marginea de sus a materialului, din 50 în 50 de centimetri pe lungimea sa.

 

3. Se fixează clipsuri / cleme de prindere pe zona mediană a plasei de umbrire, pentru o fixare mai bună pe suprafața gardului. 

 

4. Pe marginea inferioară și laterale se continuă cu fixarea de clipsuri / cleme de prindere, tot din 50 în 50 de centimetri. 

 

3.2. Prinderea plasei de umbrire prin coasere  

 

Materiale necesare în proces 

 
 • plasă de umbrire; 

 • sârmă zincată;

 • ruletă pentru calcule;

 • creion sau cretă pentru marcări;

 • foarfecă sau cutter.

 

Pași de lucru: 

 

1. Se măsoară suprafața necesară de plasă pentru umbrire, secționându-se apoi materialul conform calculelor efectuate. Dacă marginile plasei de umbrire se vor înfășura pe stâlpi, lungimea sa trebuie să fie astfel mai mare decât cea a gardului.

 

2. Se țese sârma zincată de-a lungul marginilor inferioare și superioare ale plasei de umbrire, trecându-se prin ochii acesteia și fixându-se apoi de structura gardului. Pentru a evita riscul de secționare a țesăturii plasei, se poate opta pentru sârmă plastifiată în locul celei zincate.

4. Alegerea celei mai bune plase de umbrire pentru agricultură

Cea mai bună plasă de umbrire oferă un nivel al densității raportat la specificul soiurilor cultivate în perimetrul respectiv. Soarele de la primele ore ale dimineții asigură energie suficientă pentru ca vegetația să realizeze procesul de fotosinteză, dar fără a cauza stresul termic. În cazul în care temperaturile depășesc pragul de 25°C, este necesară utilizarea unei plase de umbrire. 

 

Pentru grădinile, serele și solariile cu legume și zarzavaturi, se recomandă montarea plaselor de umbrire tricotate, ce permit niveluri variate ale pătrunderii razelor UV. Plasele cu densitate mică sunt ideale pentru plantele care au nevoie de soare pentru dezvoltare, în timp ce plasele cu densitate ridicată trebuie montate pentru a proteja soiurile ce au mai multă nevoie de umbră. 

 

Sezonalitatea reprezintă un alt factor esențial de care trebuie să se țină cont, atunci când se alege o plasă de umbrire gard. Pe timp de vară, plasa de umbrire trebuie să fie cât mai opacă posibil, pentru ca vegetația să nu fie expusă stresului termic, problematic pentru dezvoltare. 

 

În timpul lunilor de toamnă, caracterizate printr-un nivel al luminozității mult mai redus, plasa de umbrire trebuie să aibă opacitatea foarte mică. Astfel, legumele de sezon vor avea expunere mult mai bună la lumina soarelui, pentru a putea ajunge la maturitate. Evident, dezvoltarea lor depinde și de cantitatea de apă și nutrienți din sol. Descoperă gama noastră de stropitori.

5. Sfaturi practice pentru montarea plasei de umbrire pentru gard

Iată o serie de sfaturi importante pentru succesul unui astfel de proiect: 

 

Structura pe care se va monta plasa de umbrire trebuie să fie stabilă și poate varia de la o lucrare la alta, în funcție de caracteristicile, dimensiunea și forma gardului respectiv: rame tubulare, stâlpi de susținere, plasă cu ochiuri metalice etc 

 

Se recomanda alegerea unui produs durabil, a cărui tip de țesătură poate asigura rezistență pentru o perioadă de aproximativ 5 ani, în fața expunerii la factori precum: razele UV, grindina, praful, ploile etc. Îți recomandăm plasele de umbrire din oferta Vodaland, pentru a fi sigur ca achiziționezi produse de calitate, cu funcții adaptate nevoilor proprii de amenajare. 

 

Evită achiziționarea unor plase de umbrire ieftine sau din surse nesigure, care nu sunt tratate pentru expunerea la raze UV. În caz contrar, culturile pe care le pregătești vor fi supuse stresului termic, acest aspect influențând în mod semnificativ calitatea acestora și cantitatea obținută. 

 

Ai învățat astăzi cum se montează plasa de umbrire pentru gard, care sunt avantajele utilizării acestui produs și în ce alte domenii de activitate își poate dovedi utilitatea. Continuă să citești și alte articole la fel de interesante, pentru a înțelege cum se pot utiliza soluțiile din oferta Vodaland și cum se realizează cele mai bune alegeri de produse, raportate la nevoile tale.  

 

Plasa umbrire PP TERRA rola 2X05X55, grad umbrire 75% (PU-2-05-55)

49.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
 • Cod produs: PU-2-05-55
 • Înălțime: 2.00 mm
 • Lungime: 5000.00 mm
 • Lățime: 2000.00 mm
 • Greutate: 0.55 kg

Plasa umbrire PP TERRA rola 2X10X55, grad umbrire 75% (PU-2-10-55)

95.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
 • Cod produs: PU-2-10-55
 • Înălțime: 2.00 mm
 • Lungime: 10000.00 mm
 • Lățime: 2000.00 mm
 • Greutate: 1.10 kg

Plasa umbrire PP TERRA rola 2X05X85, grad umbrire 85% (PU-2-05-85)

83.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
 • Cod produs: PU-2-05-85
 • Înălțime: 2.00 mm
 • Lungime: 5000.00 mm
 • Lățime: 2000.00 mm
 • Greutate: 0.85 kg

Plasa umbrire PP TERRA rola 2X10X85, grad umbrire 85% (PU-2-10-85)

136.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
 • Cod produs: PU-2-10-85
 • Înălțime: 2.00 mm
 • Lungime: 10000.00 mm
 • Lățime: 2000.00 mm
 • Greutate: 1.70 kg

Plasa umbrire PP TERRA rola 2X15X55, grad umbrire 75% (PU-2-15-55)

131.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
 • Cod produs: PU-2-15-55
 • Înălțime: 2.00 mm
 • Lungime: 15000.00 mm
 • Lățime: 2000.00 mm
 • Greutate: 1.00 kg

Plasa umbrire PP TERRA rola 2X20X85, grad umbrire 85% (PU-2-20-85)

261.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
 • Cod produs: PU-2-20-85
 • Înălțime: 2.00 mm
 • Lungime: 20000.00 mm
 • Lățime: 2000.00 mm
 • Greutate: 3.00 kg

Plasa umbrire PP TERRA rola 1.5X10X55, grad umbrire 75% (PU-1.5-10-55-R)

64.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
 • Cod produs: PU-1.5-10-55-R
 • Înălțime: 2.00 mm
 • Lungime: 10.00 mm
 • Lățime: 1.50 mm
 • Greutate: 0.82 kg

Plasa umbrire PP TERRA rola 1.5x10x85 , grad umbrire 85% (PU-1.5-10-85)

126.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
 • Cod produs: PU-1.5-10-85
 • Înălțime: 2.00 mm
 • Lungime: 10000.00 mm
 • Lățime: 1500.00 mm
 • Greutate: 1.60 kg

Folie mulcire PP TERRA (antiburuieni) neagra pachet 42Gmp 1.6x10x42 (FMP161042)

45.90 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
 • Cod produs: FMP161042
 • Înălțime: 3.00 mm
 • Lungime: 10000.00 mm
 • Lățime: 1600.00 mm
 • Greutate: 0.67 kg
Din aceeași categorie
199.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
104480.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
64.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
83.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
619.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
136.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
95.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
83.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
998.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
619.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
175.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
1306.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
357.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
45.90 Lei 54.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
64.00 Lei
În stoc
TransportLivrare rapidă
Wishlist Wishlist
Alte articole
Metode de întărire a solului și a pantelor
30-08-2021
Articole
Metode de întărire a solului și a pantelor
Află mai multe
Ce sunt clasele de încărcare?
30-08-2021
Articole
Ce sunt clasele de încărcare?
Află mai multe
Sistem Integrat de Stație de Pompare Eficient Energetic - Lansare la EXPO 2020 DUBAI
16-09-2021
Evenimente
Sistem Integrat de Stație de Pompare Eficient Energetic - Lansare la EXPO 2020 DUBAI
Află mai multe
Amenajarea unei grădini: Idei și sfaturi utile
05-04-2022
Articole
Amenajarea unei grădini: Idei și sfaturi utile
Află mai multe
Canalizarea pluviala. Functionalitate, beneficii, costuri
05-04-2022
Articole
Canalizarea pluviala. Functionalitate, beneficii, costuri
Află mai multe
Idei de pavaj pentru curte - pavelele ecologice
05-04-2022
Articole
Idei de pavaj pentru curte - pavelele ecologice
Află mai multe
Schemă canalizare exterioară: De ce ai nevoie și ce ai de făcut
30-06-2022
Articole
Schemă canalizare exterioară: De ce ai nevoie și ce ai de făcut
Află mai multe
Captarea apei de ploaie: cele mai eficiente soluții
30-06-2022
Articole
Captarea apei de ploaie: cele mai eficiente soluții
Află mai multe
Întreținerea gazonului: Activități pe care trebuie să le realizezi periodic
30-06-2022
Articole
Întreținerea gazonului: Activități pe care trebuie să le realizezi periodic
Află mai multe
Cum se pune gazonul: Sfaturi și idei utile
31-08-2022
Articole
Cum se pune gazonul: Sfaturi și idei utile
Află mai multe
Instalarea unei rigole carosabile: etape și sfaturi esențiale
31-08-2022
Articole
Instalarea unei rigole carosabile: etape și sfaturi esențiale
Află mai multe
Cum se face un solar: Materiale necesare și sfaturi de urmat
27-09-2022
Articole
Cum se face un solar: Materiale necesare și sfaturi de urmat
Află mai multe
Montarea rigolei la nivelul pavajului: Pași de lucru
27-09-2022
Articole
Montarea rigolei la nivelul pavajului: Pași de lucru
Află mai multe
Amenajarea terasei la casă: Idei și materiale utile
06-10-2022
Articole
Amenajarea terasei la casă: Idei și materiale utile
Află mai multe
Inoxul (oțelul inoxidabil): ce este și care sunt avantajele acestui material
06-10-2022
Articole
Inoxul (oțelul inoxidabil): ce este și care sunt avantajele acestui material
Află mai multe
Construirea unui garaj: etape și elemente ce trebuie incluse
16-11-2022
Articole
Construirea unui garaj: etape și elemente ce trebuie incluse
Află mai multe
Montare sifon pentru pardoseală: Cum se realizează și alte sfaturi utile
17-11-2022
Articole
Montare sifon pentru pardoseală: Cum se realizează și alte sfaturi utile
Află mai multe
Cum putem contribui la reducerea impactului hidrocarburilor asupra mediului
10-01-2023
Stiri si articole
Cum putem contribui la reducerea impactului hidrocarburilor asupra mediului
Află mai multe
Trotuarul în jurul casei: Cum se construiește și resurse necesare pentru acest proiect
30-01-2023
Stiri si articole
Trotuarul în jurul casei: Cum se construiește și resurse necesare pentru acest proiect
Află mai multe
Montarea pavelelor ecologice: instrucțiuni de instalare și greșeli pe care să le evitați
20-02-2023
Articole
Montarea pavelelor ecologice: instrucțiuni de instalare și greșeli pe care să le evitați
Află mai multe
Tipuri de drenaj utilizate pentru construcția casei
29-03-2023
Articole
Tipuri de drenaj utilizate pentru construcția casei
Află mai multe
Sisteme de canalizare: care sunt acestea și cum funcționează
25-04-2023
Articole
Sisteme de canalizare: care sunt acestea și cum funcționează
Află mai multe
Cultivarea legumelor în grădină: avantajele plaselor de umbrire în acest proces
25-04-2023
Articole
Cultivarea legumelor în grădină: avantajele plaselor de umbrire în acest proces
Află mai multe
Cum se folosește folia de mulcire și care sunt avantajele pe care le oferă
24-05-2023
Articole
Cum se folosește folia de mulcire și care sunt avantajele pe care le oferă
Află mai multe
Deschidere birou Vodaland Iași
26-06-2023
Evenimente
Deschidere birou Vodaland Iași
Află mai multe
Casa ecologică: sfaturi practice pentru un imobil prietenos cu mediul înconjurător
29-06-2023
Articole
Casa ecologică: sfaturi practice pentru un imobil prietenos cu mediul înconjurător
Află mai multe
Cum construiești și amenajezi o alee în curte: ghid cu pași de urmat
29-06-2023
Articole
Cum construiești și amenajezi o alee în curte: ghid cu pași de urmat
Află mai multe
Trotuarul în jurul casei: Cum se construiește și resurse necesare pentru acest proiect
16-11-2023
Stiri si articole
Trotuarul în jurul casei: Cum se construiește și resurse necesare pentru acest proiect
Află mai multe
Cum putem contribui la reducerea impactului hidrocarburilor asupra mediului
16-11-2023
Stiri si articole
Cum putem contribui la reducerea impactului hidrocarburilor asupra mediului
Află mai multe
Impactul schimbărilor climatice asupra drenajului urban
20-03-2024
Articole
Impactul schimbărilor climatice asupra drenajului urban
Află mai multe
Soluții de drenaj ce contribuie la creșterea spațiilor verzi în zonele urbane
02-04-2024
Articole
Soluții de drenaj ce contribuie la creșterea spațiilor verzi în zonele urbane
Află mai multe
Apele meteorice vs. apele uzate: diferențe și legături între acestea
02-04-2024
Articole
Apele meteorice vs. apele uzate: diferențe și legături între acestea
Află mai multe
Prevenirea inundațiilor: importanța rigolelor în zonele cu risc ridicat
23-05-2024
Articole
Prevenirea inundațiilor: importanța rigolelor în zonele cu risc ridicat
Află mai multe